U Kamernom se već 20 godina Umire muški

Tatjana Šojić
Tatjana Šojić
Sjajna predstava sarajevskog Kamernog teatra 55 – Umri muški, koju je prema takstu Alda Nikolaja režirao Admir Glamočak, u nedjelju će izvedbom na sceni Kamernog teatra 55 proslaviti 20. godina na sceni ovog teatra.

Karaktere u predstavi, koja je premijerno izvedena u februaru 1990. godine, igraju Admir Glamočak, Senad Bašić i Tatjana Šojić koja je diplomirala ovom predstavom.

Predstava je svojevrsno teatarsko čudo, a priča o tom komadu liči na određenu vrstu bajke. To je mala niskobudžetna studentska predstava koja je startala iz pozicije apsolutnog hendikepa. Danas je ona postala zaštitni znak ove kuće i za sve ove godine i dalje puni sale te ima i svoje fanove”, kaže Zlatko Topčić, direktor Kamernog teatra 55.

“Ova godišnjica je raritet pozorišta, a ekipa predstave svakom reprizom obraduje publiku. I glumci sa podjednakim nestrpljenjem i uživanjem i dalje igraju svaku izvedbu.”, rekla je glumica Tatjana Šojić povodom godišnjice.

“Za mene je svaka izvedba kao premijerna, a ovu predstavu zapravo publika čini živom sve ove godine. Publika je naš ravnopravni četvrti partner u igri i mislim da je to prepoznala, zbog čega i dalje puni salu Kamernog teatra 55. Također, nikada joj nismo podilazili”, riječi su Admir Glamočak, reditelja i glumca u predstavi Umri muški.

“Najveće blago ove predstave je činjenica da su u njoj i oko nje mili i dragi ljudi koji prosto znaju da vole i koji nemaju ništa destruktivno, što je ta naša mala tajna. Ta vrsta moralnosti je rijetka kao i plemeniti metali. Nas troje smo glumci koji obožavaju komediju, ne smatramo je nižim žanrom. Zato ovu predstavu i igramo sa svim poštovanjem. Sve su mi ove godine prošle kao san.”, komentarisao je Senad Bašić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *