U nedjelju otkrivanje spomen-ploče Adnanu Ćatiću

U subotu, 25. maja 2013. godine na stijeni Babin zub će biti održan i ‘Memorijalno takmičenje Adnan Ćatić – Chata’ u sportskom penjanju, koje organizuje Udruženje ‘Avantur’.

Adnan Ćatić (1984 - 2012)
Adnan Ćatić (1984 – 2012)

Spomen-ploča Adnanu Ćatiću, tragično stradalom 2012. godine prilikom spuštanja čamcem niz nabujalu Miljacku, bit će otkrivena u nedjelju, 26. maja, 2013. godine u 10 sati. Ploča će biti postavljena u stijeni uz šetnicu Aleja ambasadora, dvadesetak metara od mosta na Darivi, na mjestu koje je odabrala porodica Ćatić.

Adnan Ćatić (1984 - 2012)
Adnan Ćatić (1984 – 2012)
Inicijativu za postavljanje spomen-ploče pokrenulo je Općinsko vijeće Stari Grad na sjednici održanoj u maju 2012. godine, nakon čega je odlučeno da ploča bude otkrivena na godišnjicu smrti.

Adnan Ćatić je tragično stradao 26. maja, 2012. godine u nesreći na Miljacki.

Adnan Ćatić je bio zaljubljenik u sportsko penjanje i prvi Bosanac koji je ikada učestvovao na svjetskom prvenstvu u brzinskom penjanju, kada je od 460 učesnika zauzeo 29. mjesto. Dao je veliki doprinos razvoju ovog sporta u Bosni i Hercegovini.

Ćatić i Murga neposredno prije nesreće
Ćatić i Murga neposredno prije nesreće
Adnan se sportskim penjanjem počeo baviti 1999. godine, a 2006. godine se šest puta našao na pobjedničkom postolju i to na takmičenjima u Hrvatskoj, Rumuniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Adnan Ćatić je bio član Gorske službe spašavanja, radio je kao instruktor u sarajevskoj školi alpinizma, bio predsjednik kluba ekstremnih sportova Red Point, instruktor sportskog penjanja, te organizator takmičenja u penjanju i pustolovnim utrkama.

Vezano:
Sjećanje: Adnan Ćatić
Nabujala Miljacka odnijela Adnana Ćatića

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *