U nedjelju su na redu 444. Skokovi sa Starog mosta

Skokovi sa Starog mostaPredstavnici Kluba skakača u vodu “Mostari” su najavili tradicionalnu manifestaciju, “444. Skokovi sa Starog mosta”, koja će biti održana 25. jula 2010. godine.

“Skokovi sa Starog mosta” je višednevna sportsko-turistička manifestacija koja se, pored atraktivnih skokova, sastoji i od niza drugih aktivnosti, specifičnih za ovo podneblje.

I ove godine među sponzorima manifestacije, koja promoviše Grad na Neretvi na najbolji način, nema Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Nema više potrebe da tražimo novac od HNK i Grada Mostara. Otkad je Ljubo Bešlić gradonačelnik Mostara mi nismo dobili ni marke od Grada.”, komentarisao je Elvis Redžić, predsjednik kluba “Mostari”, dodavši kako još niz institucija ne sponzoriraju manifestaciju, a to bi svakako trebale, čak morale raditi.

“To je više čisto političko pitanje.”, ustvrdio kratko Saša Oručević, portparol Kluba “Mostari”.

I ove godine takmičenje će se odvijati u dvije dicipline: skokovi na noge i mnogo atraktivniji skokovi na glavu odnosno stil pozant kao “mostarska lasta”.

“Još uvijek nemamo tačan broj skakača, a ta cifra se kreće oko 80, jer prijave primamo sve do samog dana skokova.”, saopštio je Mirsad Deda Pašić, legenda mostarskih skokova.

Titulu najboljeg skakača “mostarske laste” od prošle godine brani Mostarac Haris Džemat, a najveći konkurent mu je već godinama Lorens Listo, također Mostarac.

Legenda skokova i dobitnik pet olimpijskih krugova, Emir Balić, je obavijestio kako će takmičare ocjenjivati dva žirija, jedan za skokove na na glavu, a drugi za skokove na noge.

“Kao i do sada, očekujemo učešće skakača iz svih republika bivše Jugoslavije, kao i ostatka svijeta.”, kaže Balić.

Svi sadržaji tokom manifestacije su tradicionalnog karaktera, a već desetak godina se uz skokove organizuju i skokovi za juniore, čiji je cilj priprema djece, budućih skakača, za izazov Starog mosta.

“Tu su i šlaufijada, te izbor najbolje tetovaže sa motivom Starog mosta, kao i neizbježni turnir u tavli.”, najavio je portparol Saša Oručević.

Prijave za ove aktivnosti primaju se do petka 23. jula 2010. godine, a ne treba zaboraviti ni ispijanje kafe iz najveće džezve na svijetu.

Manifestacija kreće u petak u ponoć, za kada je zakazana ponoćna bakljada, te zabava odmah nakon bakljade. Ovogodišnji skokovi sa Starog mosta bi trebali biti najbolji do sada, pa toplo preporučujemo svima da se u nedjelju, 25. jula 2010. godine u 16 sati pod mostarskim Starim mostom pridruže i prate atraktivne skokove.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *