U ponedjeljak koncert kakav niste gledali

Ministarstvo kulture Rusije i Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini uz podršku Narodnog pozorišta Sarajevo, u ponedjeljak, 22. novembra 2021. godine, organizuju cjelodnevni program “Dani ruske duhovne kulture u Bosni i Hercegovini”.

Program će biti otvoren izložbom Ruskog geografskog društva pod nazivom “Najljepša zemlja” nakon koje će biti upriličen okrugli stol na temu “Očuvanje duhovnih vrijednosti kao osnova za međukulturni dijalog”.

Koncert koji Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini poklanja sarajevskoj publici zatvorit će cjelodnevni program, a na njemu će učestvovati popularni folklorni sastavi iz različitih ruskih pokrajina: Narodni ansambl muzičkih instrumenata „UDŽ“ iz Adigeje, ansambl ”Dobranoć” iz Sankt Petersburga i državni akademski ansambl narodnog plesa „Fajzi Gaskarov“ iz Republike Baškortostan.

Prva dva kolektiva bosanskohercegovačkoj javnosti će predstaviti muzički program u kojem će upoznati goste sa tradicionalnim stvaralaštvom Rusije kroz savremeni umjetnički izraz ali i sa manje poznatom umjetnošću Republike Adigeje. Treći kolektiv će upoznati gledaoce sa tradicionalnim plesom naroda Baškirije. Svi će biti potvrda bogate kulture Rusije i njenih regiona, a organizatori ističu kako su sigurni da će sarajevska publika uživati.

Ulaznice za koncert mogu biti preuzete na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo. Broj ulaznica je ograničen zbog epidemioloških mjera i smještajnih kapaciteta pozorišta. Radno vrijeme blagajne je svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati. Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

Važna napomena za posjetioce predstave:
Za prisustvo bilo kojem programu u Narodnom pozorištu Sarajevo, neophodno je imati negativan PCR ili antigenski test koji nije stariji od 48 sati, dokaz o potpuno izvršenoj imunizaciji ili potvrdu o prebolovanoj infekciji covid-19 u proteklih 6 mjeseci.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *