U ponedjeljak počinje sezona grijanja

Zvanična sezona grijanja u Sarajevu počinje 15. oktobra 2012. i traje do 15. aprila 2013. godine.

Radnik Toplana na poslu
Radnik Toplana na poslu
‘U tehničkom smislu možemo reći da smo u potpunosti spremni za novu sezonu grijanja 2012/2013. godine’, poručuje Ženja Ljubuškić glasnogovornik KJKP ‘Toplane’ Sarajevo.

Sezona grijanja je definisana odlukom o opštim uslovima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije i prema toj odluci ona počinje kada prosječna dnevna temperatura zraka prema zvaničnim podacima meterološke službe u prosjeku iznosi ispod 12 stepeni Celzijusa.

Ljubuškić ističe da su van sezone grijanja ‘Toplane’ Sarajevo poduzele čitav niz aktivnosti koje se odnose na preventivno i redovno održavanje sistema, što znači remont, rekonstrukciju i kotlovskih postrojenja i pripadajuće distributivne mreže s pripadajućim šahtovima.

‘Od 17. do 20. septembra ‘Toplane’ Sarajevo su izvršile funkcionalne probe sistema, što podrazumijeva posljednju provjeru toplifikacionog sistema centralnog zagrijavanja prije sezone grijanja. Nakon 20. septembra ‘Toplane’ Sarajevo utvrdile su da su potpuno spremne za predstojeću sezonu grijanja.’, kaže Ljubuškić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *