U septembru Dani Sarajeva u Pragu

Predstavnici Gradske uprave Sarajeva su boravili u glavnom gradu Češke Republike, a tokom prijema kod gradonačelnika Praga Bohuslava Svobode je dogovoreno da se krajem septembra i početkom oktobra 2012. godine, u češkoj prijestonici održi kulturna manifestacija ‘Dani Sarajeva u Pragu’.

Sarajevo je još 2010. godine bilo domaćin manifestacije ‘Dani kulture Praga u Sarajevu’.

Prag, Češka Republika
Prag, Češka Republika
Dogovoreno je i učešće Grada Praga sa kulturnim sadržajima u okviru projekta ‘Sarajevo 2014. – Evropski most kulture’.

Predstavnici Gradske uprave tokom boravka u Pragu susreli su se i sa uspješnim biznismenima u Češkoj porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Na sastanku sa udruženjem koje okuplja ove biznismene razmatrana je mogućnost da deset najuspješnijih firmi čiji su vlasnici porijeklom iz Bosne i Hercegovine u narednom periodu otvore podružnice u Sarajevu i realiziraju određene projekte u okviru Gradskog biznis centra.

Pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Češkoj i u organizaciji Udruženja bh. građana u Češkoj Republici ‘Lastavica’, održana je promocija knjige ‘Čitanje o Bosni i Hercegovini’ češkog umjetnika Ludvika Kube, te izložba Sarajevske Hagade u praškoj Jerusalemskoj sinagogi, u prisustvu diplomatskog kora Češke i velikog broja građana Praga, među kojima su bili i Česi porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *