U srijedu otvaranje Prve izložbe Muzeja ratnog djetinjstva

U srijedu, 4. maja 2016. godine od 20 sati u Sarajevu će biti otvorena prva izložba Muzeja ratnog djetinjstva. Na izložbi, koju će ugostiti Historijski muzej Bosne i Hercegovine, premijerno će biti predstavljeni eksponati iz kolekcije budućeg Muzeja ratnog djetinjstva.

Plakat za Prvu izložba Muzeja ratnog djetinjstva
Plakat za Prvu izložba Muzeja ratnog djetinjstva

Muzej ratnog djetinjstva nastaje od februara 2015. godine. Nakon izrade metodologije, pristupljeno je formiranju kolekcije u kojoj se danas nalaze hiljade predmeta i povezanih ličnih priča. Ovaj svjetski jedinstven projekt još uvijek čeka rješenje za svoju stalnu izložbenu lokaciju u Sarajevu. Ukoliko lokalne vlasti pokažu razumijevanje i ukoliko se pitanje prostora riješi u maju, otvorenje Muzeja ratnog djetinjstva desit će se ove godine.
Muzej ratnog djetinjstva otvoren je za sve ljude koji su kao djeca proveli bar sat vremena u ratu. Na izložbu možete donijeti svoje uspomene i uvrstiti ih u kolekciju (osim na otvaranje kada očekujemo gužvu). Tim Muzeja ratnog djetinjstva kontinuirano će biti prisutan na izložbi, te će pregledati uspomene koje ste donijeli i provesti vas kroz proces učešća u ovom projektu.
Izložba će biti otvorena do 14. maja, svaki dan od 10 do 19 sati, a ulaz na otvaranje i izložbu je slobodan. Nakon Sarajeva, dani otvorenih vrata i prateća izložba bit će održani širom BiH. (Ukoliko osim izložbe Muzeja ratnog djetinjstva želite pogledati i druge zanimljive izložbe u Historijskom muzeju BiH, potrebno je da kupite ulaznicu Historijskog muzeja BiH po cijeni od 5 BAM.)

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *