U susret ljetu

Planinarski dom Vrela, Tušila, BiHPlaninarsko društvo Treskavica 6. juna 2010. godine organizuje tradicionalnu akciju “U susret ljetu”.

Svi koji žele mogu prisustvovati šetnji stazom Šabići – Tušila i time biti vjesnici ljeta. Pozvani su svi, a posebno mladi, da se pridruže jer ovom akcijom se pozdravlja novo ljeto, završetak školske godine i nastupajući ljetni raspust.

Planirana je posjeta srednjovjekovnoj nekropoli stećaka “Han” u selu Šabići, a zatim i lagana šetnja do Slatina. Na platou sa predivnim pogledom će biti duži odmor, a zatim nastavak šetnje preko sela Ozimina, kratko se odmorili i nastavili do planinarskog doma “Vrela” u Tušilima.

Polazak je predviđen u nedjelju, 6. juna, u 8 sati, autobusom od mosta Suade i Olge (Vrbanja most), a povratak u 19:30. Vodič izleta je Kemaludin Mutapčić – Kemo.

Svi koji se odluče krenuti na ovaj izlet trebaju ponijeti planinarsku opremu, presvlaku, vodu i hranu. Cijena izleta je 10 KM, a uplate se mogu izvršiti u PD Treskavica (Mula Mustafe Bašeskije 63, Sarajevo) do četvrtka 3. juna 2010. godine do 20 sati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *