Ubijen navijač Sarajeva

Neredi u Širokom brijegu, 04. 10. 2009Vedran Puljić, navijač Sarajeva je podlegao nakon ranjavanja i neuspješnog pokušaja reanimacije u širokobriješkom Domu zdravlja, tokom nereda navijača koji su se desili danas u Širokom Brijegu, pred prvenstvenu utakmicu Širokog i Sarajeva.

U sukobima koji su prethodili, sada već odgođenoj utakmici, u kritičnom stanju je još jedan navijač Sarajeva i dva policajca.

Lakše povrede pretrpilo nekoliko navijača oba tima. Dva automobila su zapaljena, na desetine ih je uništeno, isto kao i veliki broj ugostiteljskih i ostalih objekta smještenih u okolini stadiona Pecara…

“Naše se navijače doveli pred stadion i kada su izlazili iz autobusa iz okolnih kafića počele su letiti flaše, pepeljare, čaše…tako da nema govora da su navijači Sarajeva počeli incidente. Mi smo bili prvi napadnuti. Potom su navijači iz autobusa krenuli na ove što su ih gađali i došlo je do većih sukoba”, riječi su Ismara Hadžibajrića, fizioterapeuta FK Sarajevo, i dodaje, “Navijači imaju slike gdje se jasno vidi kako policija puca na njih. Ovo je nevjerovatno”.

“Mi se nalazimo u svalačionici gdje su nas odmah sklonili. Još ne možemo izaći, jer ni mi nismo sigurni. Dobili smo informaciju da je jedan naš navijač poginuo, što me je jako potreslo, kao i čitavu ekipu. Da li zaista ovo nekome treba, jer ti su momci došli samo da nas bodre, a ovako su dočekani u Širokom Brijegu. Nakon ovog ne znam da li ćemo uopšte igrati više ovu utakmicu, pa neka nadležni odrede rezultat koji hoće. U ovom trenutku mislim da je najbolje da se više ova liga ne igra i da napustimo ovo takmičenje”, rekao je uplakani Senad Merdanović.

sportsport

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)