Učešće mladih u razvoju lokalne zajednice

Uči, misli i djeluj
Uči, misli i djeluj
Projekt “Učešće mladih u strateškom razvoju lokalne zajednice” realiziran je u saradnji 12 bosanksohercegovačkih općina, među kojima i Općine Centar, Javne ustanove ”Centar za kulturu” Sarajevo i Instituta za mlade KULT. U okviru projekta provedena je jednogodišnja obuka pod nazivom “Uči, misli i djeluj”. Među 50 polaznika bilo je i šestoro mladih sa područja općine Centar.

Cilj projekta je bio ohrabriti mlade ljude iz oba entiteta da nauče samostalno ostvariti i zaštiti svoja prava u društvu, da učestvuju u donošenju odluka koje ih se tiču i da aktivno rade na poboljšanju životnog standarda u svojoj zajednici, zagovarajući provođenje zakona o mladima i strategije prema mladima.

Institut za razvoj mladih KULT je 15. septembra 2011. godine promovirao novu generaciju omladinskih lidera. Na svečanoj promociji govorili su Valentin Inzko, Visoki predstavnik, Natalia Dianiskova u ime Evropske komisije, načelnik Općine Gračanica Nusret Helić dok se, u ime Općine Centar, mladima obratila Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport naglasivši Općina Centar želi stvoriti sredinu koja će omogućiti kvalitetan život mlade populacije, ali i uticati da se mladi ljudi aktivno uključuju u rješavanje svih društvenih problema. –Kreiranjem posebnog dokumenta – Strategije prema mladima naša općina je jasno iskazala dugoročno opredjeljenje za stvaranje socijalnih, obrazovnih, kulturnih, materijalnih, političkih i drugih uslova za trajnu dobrobit mladih i njihovo aktivno, potpuno i odgovorno učestvovanje u društvenoj zajednici.

Projekt ”Učešće mladih u strateškom razvoju lokalnih zajednica”, u okviru kojeg se provodila obuka “Uči, misli i djeluj” finansirale su Evropska unija i općine uključene u projekt.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *