Učimo o okolišu i za okoliš

Učimo o okolišu i za okolišCentar za okolišno održivi razvoj / COOR iz Sarajeva, u saradnji sa Općinom Centar i ove godine realizira edukativni projekt iz oblasti ekologije ”Učimo o okolišu i za okoliš”, namijenjen osnovcima sa područja ove gradske općine.

Nakon što su predstavnici COOR-a u protekloj godini osnovcima prezentirali ekološke teme na časovima engleskog jezika, u ovoj školskoj godini projekt će biti realiziran u okviru časova hemije.

Učenici osnovnih škola: ”Vladislav Skarić”, ”Silvije Strahimir Kranjčević”, ”Hasan Kikić”, ”Nafija Sarajlić”, Alija Nametak” i Katoličkog školskog centra imat će priliku čuti predavanja o važnom segmentu zaštite okoliša – brizi o vodama i naučiti više o načinima i izvorima zagađenja, te upoznati metode utvrđivanja kvalitete vode.

Predstavnici COOR-a će organizirati posjetu učenika i njihovih nastavnika hemije Institutu za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu, u čijem će laboratoriju održati praktičnu nastavu – testirati kvalitet vode i upoznati njegove osnovne parametre.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *