Uhapšen manijak koji je bez povoda nožem napadao građane Sarajeva

Sead Šećerović, manijakSinoć su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhitili manijaka koji je bez povoda nožem ranio prvo Ratku Kos u sarajevskome naselju Dobrinja, a potom i mladića Miltiadesa Bećirbegovića u naselju Mojmilo, zadavši im rane opasne po život.

Prilazio je ljudima s leđa, a onda ih nožem udarao u predjelu grudi, ramena i vrata, birajući nasumice svoje žrtve. Potvrđeno je – riječ je o osobi koja je na isti način napadala građane i u Novom Pazaru, 26-godišnjem Seadu Šećeroviću.

On je priznao odgovornost za napade nožem i pokušaj ubojstva Ratke Kos i Miltijadesa Bećirbegovića. Sinoć ga je saslušala dežurna kantonalna tužiteljica. Pretresen je i stan u kojemu živi, odakle su izuzeti neki predmeti i nož za koji se sumnja da je korišten u napadima. Trenutno je u prostorijama za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Sead Šećerović, rođen 18. aprila 1985. godine u Novom Pazaru, do sada više puta osuđivan za teška krivična djela, jučer u večernjim satima uhapšen je u ugostiteljskom objektu Valentino u općini Novo Sarajevo.

Po riječima načelnika Sektora kriminalističke policije MUP-a KS-a Predraga Kurteša, Sead Šećerović je u posljednih pola godine sijao strah među građanima Podgorice, Rožaja, i Novog Pazara. Samo u Njemačkoj imao je 17 ovakvih napada nožem, gdje je osuđen na kaznu zatvora od šest godina. Ostalih sedam ovakvih krivičnih djela imao je na području Srbije u Novom Pazaru, kazao je Kurteš.

Načelnik Odjeljenja za opći kriminalitet MUP-a KS-a Mevludin Halilović je rekao da je Šećerović priznao izvršenje krivičnog djela nad Bećirbegovićem, a kao razlog je naveo da ga je on ružno pogledao u tramvaju. To je bio razlog da ga je pratio i nakon izvjesnog vremena napao. Kada je u pitanju izvršenje ovog krivičnog djela, na mjestu gdje je on boravio pronađeni su i dokazi. Kako je rečeno, bio je smješten na adresi Aleja Bosne Srebrene do broja 63 kod privatnog stanodavca, gdje je prije dvadesetak dana iznajmio sobu.

Radi se o stranom državljaninu. Mi ćemo, kad je u pitanju ova osoba, nakon naše obrade predati nadležnom tužilaštvu koje će predložiti najvjerovatnije mjeru pritvora. S obzirom na to da smo već stupili u kontakt s policijom Republike Srbije, radit ćemo na zajedničkom uvezivanju ovih događaja. Najvjerovatnije nakon raspisivanja međunarodne potjernice, pošto za njim već postoji interna potjernica na području Srbije i Crne Gore, oni će najvjerovatnije tražiti ili njegovo izručenje ili spajanje predmeta i procesuiranje ili pred sudom BiH ili pred sudom neke od ovih susjednih država, kazao je Halilović.

Na novinarsko pitanje je ova osoba ikada ikoga ubila, Halilović je odgovorio da, prema informacijama do kojih su oni došli u razmjeni podataka, sva ova djela nisu imala za posljedicu smrt žrtve.

Dodao je da je Šećeroviću već bilo presuđeno u Srbiji i da je odležao dvije i po godine zatvora. Prije tri-četiri mjeseca je izašao iz zatvora. Nakon izlaska iz zatvora, od 16. do 26. augusta, izvršio je još šest krivičnih djela na ovakav način. Radi se o osobi koja je napadala nasumice, nije poznavao žrtve, napadao je s leđa, a motiv nije bio koristoljublje, kazao je Halilović.

Kurteš je naglasio izuzetnu saradnju s kolegama iz Srbije i Crne Gore, koje su i doprinijele ovom hapšenju. Zahvalio je i Federalnoj televiziji, obavještajnoj agenciji OSA, a posebno građanima grada Sarajeva koji su pomogli i doprinijeli da se serijski napadač locira i liši slobode u vrlo kratkom periodu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *