Uhapšene ubice Amara Mistrića

ubice Amara MistrićaEdin Vuk i Anel Herak, ubice Amara Mistrića uhapšeni su u Omišu u Hrvatskoj, potvrdio je za Federalnu televiziju Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnateljstva policije Republike Hrvatske.

Nakon vijesti o hapšenju ubica Amara Mistrića, koja je svjetlosnom brzinom obišla cijeli grad, prijatelji Amara Mistrića zajedno sa građanima, koji su im pružali podršku svo vrijeme, su odlučili okončati blokadu glavne saobraćajnice na Čengić vili, nakon čega su formirali automobilsku kolonu i napravili krug kroz grad u znak sjećanja na svirepo ubijenog Amara.

Neminovnost by Nermin Čengić“I dalje pozivamo građane da ustraju u nakanama da ovaj grad učinimo sigurnijim, bilo to potisivanjem peticija, prijavljivanjem kriminalaca i zločinaca, saradnjom sa policijom i traženjem osnovnih ljudskih prava na život i sigurnost te drugim vrstama protesta kako bi se ovom zlu stalo u kraj.”, poručuju Amarovi prijatelji i građani Sarajeva.

Amar Mistrić je ubijen prije četiri dana kada su Anel Herak i Edin Vuk pola sata prije ponoći došli u kafić, u kojem je bio konobar i suvlasnik te zatražili piće. Iako im je radno vrijeme do 23 sata, zbog gostiju su ostali do ponoći. Kada su osumnjičeni drugi put zatražili piće i da im se pusti muzika, Mistrić im je saopćio da moraju zatvoriti kafić. Zatim je Herak počeo prijetiti nesretnom mladiću i udarati ga po glavi pesnicama i pištoljem. Mistrić mu je uspio uzeti pištolj, a kada ga je na njihov zahtjev vratio, Edin Vuk mu je pucao u glavu.

ftv / protest.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

3 Odgovori na “Uhapšene ubice Amara Mistrića”

  1. postavlja se pitanje kako su ova dvojica presla granicu nakon ubistva ?

  2. Zlatko Miletić kaže da je u toku potraga za još jednim ili više lica koji/a su pomogli u bijegu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *