Ukinut pritvor Edinu Hotu

Aziz i Muhamedali GašiU predmetu Gaši i ostali, koji se vodi pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, prezentirana je izmijenjena optužnica, prema ko se krivično djelo zločinačka organizacija ne stavlja se na teret Azizu Gašiju, Edinu Hotu i Amiru Kasumiću.

Pošto se tužilac Oleg Čavka saglasio s prijedlogom odbrane za ukidanje pritvora Edinu Hotu, on je uz mjere zabrane danas pušten iz pritvora. S obzirom na to da je Edin Hot državljanin Crne Gore, Sudsko vijeće je prihvatilo prijedlog optužbe za mjere osiguranja njegovog prisustva na suđenju.

Njemu je određena mjera zabrane napuštanja boravišta i zabrana putovanja. Privremeno su mu oduzete putne isprave i zabranjeno mu je izdavanja novih putnih isprava kao i korištenja lične karte za prelazak državne granice. Uz ovo, Hotu je zabranjeno i sastajanje sa suvlasnicima firme Akova Impeks, inače svojim bližim srodnicima, i ulazak u krug ove firme, jer je krivično djelo iznude za koje je optužen počinjeno upravo nad njima.

Prema izmijenjenoj optužnici Aziza Gašija se ne tereti za pripadništvo zločinačkoj organizaciji, dok se za Edina Hota i Amira Kasumića sumnja da su krivična djela iznude počinili u okviru zločinačke organizacije, ali im se to krivično djelo ne stavlja na teret.

Iako je to zatraženo, Vijeće nije odobrilo puštanje iz pritvora Aziza Gašija zbog mogućnosti bjekstva. Inače, on je uhapšen tek nakon realizirane potjernice.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *