Uklanjanje bespravnih ljetnih bašti u Centru

ljetna bašta, Sarajevo, BiHSlužba za inspekcijske poslove Općine Centar obavještava vlasnike/korisnike ugostiteljskih objekata, koji imaju bespravno postavljenu ljetnu baštu na području ove općine, da imaju rok do 31. jula ove godine da predaju zahtjev za zauzimanje javne površine nadležnoj Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.

Ukoliko to ne učine do zadanog datuma, općinski inspektori će od 3. augusta započeti sa donošenjem rješenja za uklanjanja bespravno postavljenih bašti.

Građevinski inspektori Općine Centar su, s ciljem suzbijanja bespravnog postavljanja ljetnih bašti na javne površine, u proteklom periodu obišli područje općine i utvrdili koji ugostiteljski objekti imaju postavljene bašte bez odgovarajućeg odobrenja. Tom prilikom su vlasnicima/korisnicima uručene obavijesti da predaju zahtjev za odobrenje, uz odgovarajuću dokumentaciju, na protokol Općine Centar.

Stoga se još jednom obavještavaju vlasnici/korisnici da ukoliko ne nabave odobrenje za zauzimanje javne površine ili ne uklone bašte da će to uraditi inspektori Općine Centar.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *