Uklanjanje ograde u ulici Terezija u nadležnosti kantonalne inspekcije

ograda u ulici Terezija, SarajevoUklanjanje bespravno postavljene ograde na pločniku duž ulice Terezija je u nadležnosti Inspekcije za ceste Kantona Sarajevo, jer je u pitanju saobraćajnica koja je, prema Odluci o utvrđivanju lokalnih cesta na području Kantona Sarajevo, definisana kao ulica od interesa za Kanton – stoji u odgovoru komunalne inspektorice Općine Centar upućene na adrese Prve policijske uprave, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo – Inspekcija za ceste i Savjeta Mjesne zajednice “Skenderija-Podtekija”.

Naime, vlasnica kozmetičkog salona “La Fee” Hasna Ljubović (Terezija 60) je investitor bespravnog postavljanja metalne ograde od rebrastog lima, dužine 25 i visine dva metra, da bi – kako navodi – zaštitila poslovni prostor od prodiranja vode sa obližnje saobraćajnice.

I pored intervencije policije ograda je postavljena, pa je Savjet Mjesne zajednice “Skenderija-Podtekija”, na zahtjev građana, zatražio od općinske inspekcije uklanjanje ograde radi bezbjednog kretanja pješaka.

Kad je riječ o ovoj lokaciji, Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 200.000 KM za proširenje ovog dijela trotoara ulice Terezija. Do sada je urađen glavni projekt i u toku je pribavljanje građevinske dozvole. Početak radova je na proljeće. Realizator projekta je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *