Uključite se u karnevalsku grupu Sarajevske zime

Sarajevo Drum Orchestra
Sarajevo Drum Orchestra
Ako želite da plešete ili svirate na najvećoj zimskoj paradi, povodom otvorenja Sarajevske Zime 2011 koja će biti idržana na temu “Umjetnost ljubavi – Art of Love”, dođite na časove plesa i brazilskih udaraljki u nedjelju od 18h do 20h u veliku dvoranu Međunarodnog centra za omladinu na Grbavici (ulica Kemala Kapetanovića 17, Sarajevo).

Vrijeme je za druženje, zabavu, dobro raspoloženje i javni nastup sa instruktorima udaraljki iz Sarajevo Drum Orchestra, koji će vam za tu prilike povjeriti znanje i svoje instrumentine na korištenje.

Ukoliko više želite plesati na brazilske ritmove imaćete priliku vrlo lako naučiti pojednostavljenu koreografiju od iskusnih karnevalskih plesačica.

Lijepo je imati prethodno plesno ili muzičko iskustvo, no, to nije presudno, jer najbitnije je da ste zainteresovani i dođete sa željom da sudjelujete i iskusite nesvakidašnji javni karnevalski show koji će vas kandidirati u Gradsku karnevalsku baterriu, Sarajevo, koja učestvuje na najvećim regionalnim i međunarodnim ljetnjim karnevalima.

Ukoliko se želite prijaviti ili pozvati prijatelje od povjerenja koji su takođe zainteresovani i žele se dobro zabaviti i predstaviti na velikom javnom nastupu dovoljno je da dostavite svoje osnovne podatke i telefonski broj ili e-mail adresu, putem telefona 061 211 929 (Gordan) i 061 646 467 (Robert), ili na sdo@sdo.ba.

Sarajevo Drum Orchestra
Sarajevo Drum Orchestra
Prijavite se do isteka subote 29. januara 2011. godine. izvođačima. Ukupan broj učesnika na javnom nastupu je 27.

Termini: (učesnici na svim terminima ne plaćaju naknadu)
1. prva proba – nedjelja 30.1.2011. od 18.00-20.00h,
2. druga proba – srijeda u 2.2.2011. od 20.30-22.00h,
3. generalna proba – nedjelja 6.2.2011. od 18.00-20.00h,
4. Otvorenje sarajevske zime – ponedjeljak 7.2.2011.

16.00-17.00h karnevalska parada (dolazak ranije zbog pripreme),
17.00-18.00h svečana ceremonija otvorenja sa tačkom karnevalske grupe – TV prenos uživo

Velika gradska karavana predvođena sa 30 bosanskih konja, baletskim umjetnicima, klizačima i brojnim studentima i učenicima srednjih škola, prolazi svim gradskim tačkama u Starom gradu i naposlijetku je kod Vječne vatre zaokružuje velika Gradska karnevalska baterria, Sarajevo na putu do ceremonije otvorenja u centru grada.

“Vjerujemo da ćemo se zajedno dobro družiti, zabaviti na ovoj svečanosti”, poručuje Gordan Kranjčič, iz Sarajevo Drum Orkestra.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *