Ukradeno 65 sadnica iz novog parka na Šipu

Ukradeno 65 sadnica iz novog parka na Šipu
Ukradeno 65 sadnica iz novog parka na Šipu
Dvije sedmice su novoposađene sadnice ukrasnog grmlja – tuje uspjele opstati u novom dječijem parku smještenom na ulazu u naselje Šip – Mjesna zajednica „Betanija-Šip”. Lopovi su tokom ove sedmice otuđili 65 sadnica tuja.

Odmah nakon što je primijećeno da nedostaju sadnice, radnici KJKP „Park” su izašli na teren i u petak, 8. oktobra 2010. godine posadili novih 20 sadnica oko igrališta. Ovaj vandalski čin je prijavljen nadležnim organima. Potragu za kradljivcima će olakšati snimci nadzornih kamera sistema video nadzora sa okolnih poslovnih objekata.

Krajem proteklog mjeseca radnici komunalnog preduzeća „Park” su, u okviru programa uređenja manjih javnih i zelenih površina, po nalogu Općine Centar kao finansijera, završili izgradnju i uređenje pomenutog dječijeg igrališta na ulazu u naselje Šip na Barama. Tom prilikom su na površini od oko 1.600 m2, oko igrališta, posadili travu i 120 stabala tuje.

Također su izgradili nove pristupne staze od kulir ploča u dužini od 62 metra. Na dječijem igralištu postavljen je mobilijar – nova ljuljačka, klackalica, tobogan te četiri klupe i dvije korpe za otpatke.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *