Ulična akcija na Valentinovo

Žele ukazati da Dan zaljubljenih sve više liči na jedan od mnogih kapitalističkih praznika koji savršeno odgovara hladnom, licemjernom, konzumerskom društvu u kojem živimo.

Omladinska grupa Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH organizirat će 14. februara, u povodu Dana zaljubljenih, uličnu akciju – prodaju predmeta. Kako je najavljeno akcija će trajati od 14 do 16 sati, a održaće se ispred Katedrale u Sarajevu (u slučaju kiše na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović).

Tokom akcije aktivisti će dijeliti letke i male, simbolične i korisne poklone te ispisivati poruke ljubavi i mira. Članovi grupe žele ukazati na to da Dan zaljubljenih sve više liči na jedan od mnogih kapitalističkih praznika koji savršeno odgovara hladnom, licemjernom, konzumerskom društvu u kojem živimo.

Pored Omladinske grupe Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH, u ovoj aktivnosti učestvovat će i predstavnici Omladinskih grupa Helsinških komiteta u Republici Srpskoj, Makedoniji i Srbiji kao i predstavnik Inicijative mladih za ljudska prava na Kosovu. Sve grupe su članice programa “Škole ljudskih prava za mlade zapadnog Balkana”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *