Umjetničke duše iz svijeta tišine

galerija MAKUmjetničke duše iz svijeta tišine, naziv je izložbe kojom je Udruženje gluhih i nagluhih Kantona Sarajevo predstavilo danas likovni rad svojih članova u galeriji Mak.

Radi se o prvoj samostalnoj izložbi gluhih umjetnika amatera, članova spomenutog Udruženja, kojom su široj društvenoj zajednici prezentirali svoje umjetničke preokupacije. Izloženo je tridesetak radova rađenih u različitim tehnikama – ulje na platnu, akvarel, bojenje na svili, grafika i rezbarije na bakru.

Socijalna radnica u Udruženju Jasminka Proho istaknula je da su gluhe i nagluhe osobe zastupljene jako malo u kulturnom životu Grada Sarajeva i Kantona Sarajevo te da izložba predstavlja pokušaj približavanja publike ovoj populaciji, ali i informiranja o njihovim problemima i potrebama. Izrazila je očekivanje da će ova i slične izložbe postati tradicionalni događaji u gradu.

Proho je također najavila da će ova postavka biti izložena i u Zagrebu na tamošnjem Festivalu jednakih mogućnosti, koji će od 25. do 27. maja organizirati Društvo tjelesnih invalida Grada Zagreba.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *