UN će i dalje koristiti Studentski dom u Nedžarićima

Predstavnici Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i Studentskog centra Univerziteta u Sarajevu danas su potpisali sporazum kojim se reguliše korištenje zgrade Studentskog doma u Nedžarićima.

ICTY

Zgrada, koju je 2002. godine tadašnji generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Annan imenovao Zgradom UN-a, nakon što je devastirana tokom opsade Sarajeva, deminirana je i renovirana sredstvima Ujedinjenih nacija.

Danas potpisani sporazum omogućava nastavak provedbe zajedničkog dogovora po kojem prostorije u zgradi koriste agencije Ujedinjenih nacija angažovane na važnim zadacima u Bosni i Hercegovini. Sporazumom, postignutim na dobrobit svih i u duhu prijateljstva, ICTY demonstrira svoju posvećenost poboljšanju uslova života studenata Univerziteta u Sarajevu.

Zauzvrat, Ujedinjene nacije su se obavezale na obezbijeđivanje donacije, čiji je cilj poboljšanje uslova smještaja studenata u Sarajevu, uključujući redovno servisiranje zgrade, kao i opremanje učionice Studentskog centra sa pedeset računara.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *