Uništavanje Aleje ambasadora se nastavlja

Ovo je nekad bila klupa u Aleji ambasadora (Sarajevo, juni 2010)Jedna od rijetkih šetnica u glavnom gradu, Aleja ambasadora, i dalje je na meti divljaštva i gluposti.

Protekle sedmice je Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad obišla ovu lokaciju i na relaciji Bentbaša – Kozija ćuprija evidentirala 12 klupa koje su oštećene ili devastirane, i koje je potrebno popraviti. U Aleji ambasadora nalazi se kuća za odmor koja je djelimično devastirana-oštećena pa je potrebna njena hitna opravka. Na prostoru šetališta se nalazi pet korpi za otpatke, a divljaci i pored postavljenih korpi, smeće odlažu pored njih, a također je i veliki broj korpi otuđen.

Za neupućene: korpa za smeće služi za odlaganje smeća (Aleja ambasadora, Sarajevo, juni 2010)Uništene su ili ukradene klupe, korpe za smeće, objekti za odmor sa klupama, zasađene lipe i kameni natpisi sa imenima ambasadora.

Općina Stari grad je nekoliko puta do sada ulagala sredstva u sanaciju i zamjenu oštećenja, a divljaci to ponovo uništavaju, upućen je dopis Policijskoj stanici Stari Grad, kojim se traži policijsku patrola na navedenom lokalitetu kako bi se eventualni počinioci identificirali i protiv njih poduzele zakonske mjere.

Ne bi bilo loše i kad bi građani konačno počeli brinuti o SVOM grad i prestati šutiti i time štititi vandalizam.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u NekategorisanoOznačeno

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.