United u dvorištima škola BiH

U deset škola od 08. do 13.09.2009. godine

UnitedU organizaciji Udruženja dramskih umjetnika „Altteatar” od 08.09.2009. godine, u dvorištima srednjih škola širom Bosne i Hercegovine, izvoditi će se predstava pod nazivom „United”.

Predstava, koja se bavi tematikom segregacije u školama, tokom sedmodnevne turneje biće izvedena za srednjoškolce iz Istočnog Sarajeva, Kiseljaka, Visokog, Kaknja, Zenice, Maglaja, Doboja, Dervente, Bosanskog Broda, Gradiške, Kozarske Dubice i Prijedora. Osim za učenike u dvorištima škola, predstava će se izvesti i za široku javnost na najposjećenijim trgovima u Banjaluci, Mostaru i Sarajevu, s ciljem podizanja svijesti o bitnosti pitanja podijeljenosti učenika u školama i društvu generalno.

Predstava „United”, u kojoj nastupaju studenti akademija scenskih umjetnosti iz Sarajeva, Banjaluke, Mostara i Tuzle, neverbalno komunicira o besmislenim podjelama nametnutim od strane društva, ali i dijelom od nas samih, koje nas sputavaju da živimo kvalitetnijim načinom života.

Ajla Hamzić, Alisa Brkić, Belinda Božičković, Mirela Mijačank, Boris Marić, Dominik Bajo i Zlatan Školjić su kroz rad i druženje, tokom pripreme predstave, spoznali da je to jedini mogući put ka stvaranju pozitivnog okruženja, u kome mladi radeći i sarađujući jedni sa drugima, mogu razviti svoje kreativne potencijale. Osim izražavanja stava protiv podjela i segregacije, predstava povezuje mlade umjetnika iz cijele BiH, koji nažalost, rijetko imaju priliku sarađivati sa kolegama sa drugih akademija širom naše zemlje.

Krovni projekat „Jedna ulica”, u sklopu kojeg se izvodi ova predstava, podržava njemačka organizacija Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život).

Više informacija o predstavi “United” možete dobiti na telefone: 061 700 902 i 033 660 772.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *