Univerzitet u Sarajevu zabrinut zbog stanja bh društva

Univerzitet u Sarajevu zabrinut je zbog ukupnog stanja i evidentne duboke moralne krize u koju je zapalo bosanskohercegovačko društvo te apeluje na sve javne institucije da u javnim nastupima djeluju senzibilnije, smirujuće, profesionalno i objektivno, u cilju izbjegavanja daljih frustracija građana Bosne i Hercegovine.

Univerzitet u Sarajevu

Univerzitet objašnjava da posljedice agresije na Bosnu i Hercegovinu koji se prije svega izražavaju u složenoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji, poprimaju krajnje zabrinjavajuće oblike koji se manifestuju kroz različite pojave narušavanja elementarnih ljudskih prava.

“Bosna i Hercegovina je vjerovatno jedinstvena zemlja u kojoj se presuđuje žrtvi, kao što je to slučaj sa Fatom Orlović. Mnogobrojni pritisci i otvoreni napadi na medije širom Bosne i Hercegovine, kao što je napad na Željka Kopanju i na NTV Hayat te prijetnje smrću uredniku FTV Bakiru Hadžiomeroviću, govore o tome da je naophodno da nadležne institucije poduzmu hitne korake na stabilizaciji ukupne situacije u BiH da bi postala zemlja zdravog, normalnog i bezbjednog življenja. Univerzitet, kao akademska zajednica, daje prednost razumijevanju, podršci, toleranciji, uvažavanju, ljudskim slobodama, te duhovnom i kulturnom razvoju, osnovnim kriterijima modernog društva i napretka.”, navedeno je u saopštenju Univerziteta.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *