Uplivasmo u finale

Iako je protekla tek prva polufinalna večer sa sigurnoću možemo tvrditi da je Švedska ove godine ponudila ako ne najbolju pjesmu, mada prilično neuobičajenu za Eurosong takmičenje, onda svakako najbolji glas i izvedbu na ovogodišnjem Eurosongu. Istina je da izvedba Malene Ernman podsjeća na izvedbu Dive iz filma Peti element (glas posudila Sarah Brightman), ali svakako, na kraju izvještaj, pogledajte i poslušajte ovu sjajnu Šveđanku.

Malena Ernman

Ostatak raspjevane evropske ekipe manje više već viđeno, otsvirano i otpjevano i ne zaslužuje posebne riječi i osvrte.

Od bivših zemljaka, Crne gore i Makedonije vidjesmo: Disco sedamdesetih u prvom slučaju, dok je Makedonac prelež'o pola večerašnjeg nastupa, te nisu uspjeli zadiviti evropsku šlager publiku. Hrvatska i Srbija će nastojati izboriti finale u srijedu.

Što se tiče “naših Rusa”, čekali smo ih do samog kraja večeri i dobili očekivano. Scena se crvenila, Ebner uzdrhtao i srčan, ostatak ekipe u poznatoj revolucionarnoj koreografiji.

Treba spomenuti i nepresušnu radost na licima gledalaca pred petnaestu pjesmu kada je prenos Eurosonga ostao bez komentara Dejana Kukrića, vjerovatno ubjedljivo najnapornijeg voditelja otkad je televizije. Hvala mu ko god je napravio ovaj “propust”.

Ali, avaj, pegla je proradila već na sljedećoj pjesmi i na samom kraju kad se ljudi, valjda, trebaju podsjetiti na pjesme kako bi mogli i glasati, svojim čitanjem detalja sa ekrana (koji valjda stoje na ekranu kako se ne bi moralo pričati preko njih nego slušati pjesmu) prekrio skoro svaku sekundu podsjećanja. Srećom pa ne bi pretjeranog interesovanja klijenata za prvo polufinale Eurosonga, pa smo još jednom mogli pogledati podsjećanje, gdje se Kukrić smilovao i umuknuo.

Negdje bi mu zabranili pojavljivanje u medijima dok ne nauči da komentarisanje nije bespotrebno valjanje prazne slame niti “Konačno petak” koji možete izbjeći prebacivanjem na neki drugi kanal, al’ Eurosong ne daje niko osim BHT-a, i nenadmašnog Kukrića.

I da, ne zaboravimo, Regina i Bistra voda teku i u subotu, 16. maja 2009. godine na finalnoj večeri Eurosonga Moskva 2009, a kupaće se i Turska, Švedska, Izrael, Portugal, Malta, Finska, Rumunija, Armenija i Island.

Do plivanja…

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *