Upoznaj svoja prava i Herstory, osnaži se i aktiviraj! u Sarajevu

Fondacija CURE poziva sve zainteresovane djevojke do 24 godine starosti da se prijave na CURE edukativni program “Upoznaj svoja prava, žensku istoriju, osnaži se i aktiviraj”.

CURE EDU
CURE EDU

Edukativni program će biti održan u Sarajevu, u trajanju od pet dana, od srijede do nedjelje (20. – 24. januar 2010. godine).

Šta pruža edukacijski program djevojkama?
Edukaciju o spolu i rodu, o rodnoj jednakosti, ženskoj istoriji, o feminističkom aktivizmu i o ženskoj angažiranoj umjetnosti, planiranje akcija polaznica, osnaživanje djevojaka da budu aktivistice i kao individue čine pozitivne društvene promjene. Sva edukacija se radi kroz interaktivne radionice, prezentacije, prerformanse i istraživanje.

Šta možete dobiti kao učesnice ovog programa?
Informacije koje će djevojkama pomoći da misle pozitivno i djeluju aktivno. Sve polaznice će dobiti certifikate nakon završenog edukacijskog programa; mogućnost da učestvuju u CURE akcijama i uspostave suradnju sa aktivisticama iz BiH i svijeta.

Edukativni program je besplatan i sve troškove edukacije snosi Fondacija CURE uz podršku CFD-a Švicarske feminističke organizacije.

Fondacija CURE je realizirala edukacijski program u Doboju, Zenici, Ilidži i Travniku sada se vi aktivirajte i prijavite. Prijave primamo do 15. januara 2010. godine.

Prijavnicu možete preuzeti i popuniti OVDJE.

Za više informacija i za prijave, molimo kontaktirajte CURE ured na 033 270 610, Berinu Meheljić na 063 903 160 ili pišite na info@fondacijacure.org; berina@fondacijacure.org

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *