Upute u vezi sa odlaskom na učeničke ekskurzije

Safet KešoMinistarsvo obrazovanja Kantona Sarajevo dalo je upute svim osnovnim i srednjim školama sa područja Kantona Sarajevo vezane za odlazak na učeničke ekskurzije koje prenosimo u cijelosti.

Svjedoci smo pojave virusa „svinjske gripe”, koji se već pojavio i u pojedinim evropskim zemljama, a budući da su posljedice ovog virusa opasne po život čovjeka, te da brzina širenja ukazuje da je u pitanju pandemija virusa „svinjske gripe, upućujemo da se sve ekskurzije i škola u prirodi do daljnjeg odgode.

Naime, imajući u vidu činjenicu da je većina škola odredila da ovogodišnja destinacija učeničke ekskurzije bude neka od evropskih zemalja (Italija, Španija, Grčka i sl.), u nekima od njih su već registrovani slučajevi zaraze navedenim virusom, javlja se veća mogućnost izlaganja učenika virusu „svinjske gripe”.

Sve veća zabrinutost roditelja, koja je opravdana brzinom širenja navedenog virusa, ali isto tako i zvanično saopštenje Svjetske zdravstvene organizacije koje je rezultiralo proglašavanjem najvišeg stepena opasnosti u nekim zemljama, nameće nam veliku odgovornost kada je u pitanju zdravlje djece, te smo se zbog svega toga odlučili na ovakvu reakciju.

Očekujemo da ćete trenutnu situaciju shvatiti vrlo ozbiljno, te da su nam zdravlje i životi djece na prvom mjestu, te u tom smislu zahtijevamo da se pridržavate ovog uputstva.

S poštovanjem,
Ministar Mr. Safet Kešo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *