Uređenje javnih površina na Breki

Breka, SarajevoU okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina za 2009. godinu, kojeg vodi Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, radnici komunalnog preduzeća “Park” su tokom proteklog perioda završili dva projekta na području Mjesne zajednice “Breka-Koševo II”.

U ulici Ismeta Mujezinovića 18-18a – u naselju “Nova Breka” izgrađena je pješačka staza dužine 47 metara sa rukohvatom. U toku radova djelatnici “Parka” su uredili i betonirali podlogu na koju su potom postavili kulir ploče. Izgradnjom pješačke staze žitelji stambenog kompleksa na tom području dobili su direktnu komunikaciju sa glavnom saobraćajnicom. Projekt je finansirala Općina Centar sa 10.200 KM.

Drugi projekt, u vrijednosti 5.300 KM, odnosi se na hortikulturno uređenje manje javne površine na raskrsnici ulica Safeta Pašalića i Ismeta Mujezinovića. Prostor je oplemenjen i uljepšan spojem kamena i rastinja – više vrsta cvijeća i niskog dekorativnog grmlja koje osim estetske ima i ulogu stabiliziranja strmog tla.

Za uređenje manjih javnih i zelenih površina Općina Centar je u budžetu za ovu godinu izdvojila 90.000 KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *