Čuda izborne godine: Uskoro početak radova u Dolinoj

ulica Dolina, Sarajevo, BiHPočetak radova na sanaciji ulice Dolina koja se nalazi na Marijin Dvoru između ulica Maršala Tita i Kranjčevićeve planiran je nakon dobivanja odobrenja za izmjenu režima saobraćaja od Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo.

Novčana sredstva u iznosu od 100.000 KM za sanaciju ulice Dolina – dužine 200 metara, izdvojila je Općina Centar Sarajevo. Izvođač radova je komunalno preduzeće ”RAD”, a planirano je da se zamjene oštećeni ivičnjaci na obje strane ulice. Kad je kolovozna traka u pitanju, stara podloga će biti najprije sanirana na mjestima gdje su primjetna oštećenja, a potom slijedi prevlačenje kompletne ulice novim slojem asfalta. Prije završnog asfaltiranja uradit će se nivelisanje šahtova i slivnika.

Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona Sarajevo će odlučiti da li će obustava saobraćaja biti potpuna ili će se vozila propuštati naizmjenično.

U Bosni i Hercegovini je u toku IZBORNA GODINA, a to vam svugdje u svijetu bude cca 365 dana kada se vlast dokazuje svojim glasačima na razne načine. Jedan od tih načina je i uljepšavanje životne sredine, pa se tako u sarajevskim opštinama sve nadiglo da dokaže kako se nešto uradilo za mandata.

Nerijetko se čeka upravo posljednja godina, odnosno godina isticanja mandata pa da se zasuču rukavi i prione na posao. Zato se ovi osvrti na učestale radove i popravke i zovu ČUDA IZBORNE GODINE. Kako reče jedan stari pošteni taksista: “Dabogda nam svaka izborna bila”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *