Uspjeh Mostarskih mažoretkinja u Francuskoj

Mostarske mažoretkinje, BiHMostarske mažoretkinje “Zrinski” sa održanog Evropskog prvenstva u Francuskoj vratile su se okićene najsjajnijim medaljama u najtežim kategorijama. Mostarke su u Francuskoj bile najtrofejnija ekipa na turniru.

Mostarske mažoretkinje takmičile su se u sve tri dobne kategorije, kadetkinje, juniorke i seniorke i to sa rekvizitima, te u formacijskim plesovima.

“U toj kategoriji ponpona naše mažoretkinje su postale Evropske prvakinje, juniorke i seniorke viceprvakinje. U toj kategoriji štapa, kadeti su brončani, juniori srebro i seniorke brončane. Zaista veliki uspjeh za Mostar.”, riječi su Anje Puhalo, voditeljice Mostarskih mažorekinja.

Uspjeh mladih i talentiranih mostarskih mažoretkinja jedan je od najvećih kolektivnih sportskih poduhvata u Mostaru. Na EP u Francuskoj nastupilo je 60 djevojaka koje kako kažu nose nezaboravne uspomene.

“To je jedan osjećaj koji ja ne mogu opisati. svake godine donesemo medalje, ne znamo kako je doći praznih ruka.”, komentariše su Lidije Čuljak, predvodnice seniorskog tima Mostarskih mažoretkinja.

“Za nas je to ostvarenje svih naših snova. Ni jedna cura to neće zaboravit i pamtit će kroz cjeli život.”, kaže Željka Knezović-predvodnica juniorskog tima Mostarskih mažoretkinja.

Želja ovih mladih talentiranih i uspješnih djevojaka je dovesti organitzaciju Evropskog prvenstva u ovom takmičenju u Mostar. Međutim kako je riječ o veoma skupom projektu, nadaju se kako će taj san odsanjati u neka bolja vremena.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *