Uspješna akcija Kap dobrote

detalj sa akcije Kap DobroteNajmanje 2.500 KM prikupljeno je tokom vikenda u humanitarnoj akciji stipendista organizacije “Kruh svetog Ante” za finansiranje terapije jahanjem konja za učenike Centra za obrazovanje djece sa mentalnim poteškoćama “Vladimir Nazor”.

Rekao je ovo juče Bojan Pavlović, stipendista Studentskog fonda “Kap dobrote”, koja djeluje u okviru humanitarne organizacije “Kruh svetog Ante”.

Cilj akcije je finansiranje hipoterapije (terapija jahanjem konja) za 50 učenika Centra “Vladimir Nazor”, ali će ovom terapijom biti obuhvaćeno više djece s obzirom na uspjeh prodaje rukotvorina štićenika Centra, održane 7. marta u okviru iste akcije, kada je prikupljeno oko 1.500 KM.

“Naš je plan da djeca dobiju jednu do dvije terapije jahanjem konja. Međutim, biće prikupljeno više sredstava tako da će biti više terapija za više učenika. Inače, stipendisti ‘Kruha svetog Ante’ svake godine implementiraju jedan humanitarni projekat. Ove godine smo odlučili da pomognemo ‘Vladimir Nazor’ jer su u teškoj finansijskoj situaciji, a zdravstveno osiguranje ne pokriva hipoterapiju. Ni roditelji te djece nemaju novca da finansiraju tu vrstu terapije”, istakao je Pavlović.

Kasice za prikupljanje sredstava juče i prekjuče bile su postavljene ispred katedrale Srca Isusova u Sarajevu, te u tržnim centrima.

Pavlović je najavio da će u okviru akcije finansiranja hipoterapije za djecu s posebnim potrebama iz “Vladimira Nazora” 23. marta biti održan humanitarni ples u sarajevskom klubu “Sloga”.

“Plan je da plesni treneri posjetioce za simboličnu cijenu od jedne do dvije KM nauče prve plesne korake. I tokom te humanitarne noći očekujemo da će biti prikupljeno dosta sredstava za taj vid terapije”, dodao je Pavlović.

Napomenuo je da ovom humanitarnom akcijom žele potaknuti društvenu zajednicu da ne zaboravljaju djecu s posebnim potrebama.

Direktor Centra “Vladimir Nazor” Zulfo Ahmetović naglasio je da se hipoterapija pokazala uspješnom u poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja djece. Objasnio je da jahanje konja pozitivno utiče na ravnotežu, koordinaciju, pokretljivost zglobova, jačanje mišića, razvijanje motoričkih sposobnosti, a poboljšava samopouzdanje, razvija strpljenje, samodisciplinu i interes za novim iskustvima.

piše: Maja Rener

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *