Utvrđen Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2010. godinu

zgrada Vlade Kantona SarajevoVlada Kantona Sarajevo je na jučer održanom nastavku 42. redovne sjednice, sa sedam glasova za, a bez prisustva ministara iz Stranke demokratske akcije, usvojila Nacrt Budžeta KS za 2010. godinu.

Utvrđeni Nacrt budžeta KS za 2010. godinu iznosi 694 miliona i 100 hiljada konvertibilnih maraka, i veći je od prvobitnog prijedloga Ministarstva finansija za 4.500.000,00 KM kreditnih sredstava, namijenjenih za realizaciju nekoliko bitnih projekata. Izvršena je i preraspodjela sredstava u iznosu od 18.309.000,00 KM između resornih ministarstava.

Usvojen je i zaključak kojim se Ministarstvu finansija Kantona Sarajevo nalaže da u konačnu verziju Nacrta budžeta KS za 2010. godinu unese izmjene, u skladu sa utvrđenim zaključcima o preraspodjeli, te da ga takvog proslijedi premijeru Kantona Sarajevo, koji će se odmah uputiti u zakonom propisanu skupštinsku proceduru.

U daljem zasjedanju, imenovani su Jagoda Smajiš za vršioca dužnosti predsjednika Upravnog odbora JU „Djeca Sarajeva”, a Marija Lomigora, Amela Bajraktarević, Rusmir Baljić i Nusreta Jamaković za v.d. članove Odbora, dok je na mjesto člana Nadzornog odbora „SERDA-e” imenovan Sedik Dervišević.

Također je izvršeno i imenovanje direktora JU „Psihijatrijska bolnica KS”, i na ovo mjesto je postavljen Ferid Mujanović, dok je za vršioca dužnosti direktora JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS” imenovan Alija Mulaomerović.

Na sjednici je usvojen i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *