Uživaj u Sarajevu za Dan grada

Enjoy Sarajevo
Enjoy Sarajevo
U okviru obilježavanja 6. aprila – Dana Grada Sarajeva, Udruženje brdskih biciklista u saradnji sa gradskom Upravom organizuje sportsko-turističku manifestaciju “Enjoy Sarajevo”.

Gosti iz biciklističkih medija Slovenije, Hrvatske i Srbije te brojni ljubitelji brdskog biciklizma iz Bosne i Hercegovine posjetit će Trebević, omiljeno izletište Sarajlija, vozeći od Vilsonovog šetališta, preko Vraca do samog vrha. Posebna atrakcija za sve bit će spust šumskom, planinarskom stazom od vrha Trebevića do Dobrih voda i potom kraj bob staze strmim uličicama Sarajeva do Latinske ćuprije.

Manifestacija će se održati u subotu, 9. aprila 2011. godine od 10 sati. Na startu u Vilsonovom šetalištu će se prisutnima obratiti prestavnik Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Vožnja je otvorenog tipa i pozivaju se svi brdski biciklisti, rekreativci, ljubitelji prirode i zdravog načina života da uzmu učešće.

Queen - Bicycle Race
Obzirom na moguću različitu kondicionu pripremljenost učesnika formirat će se dvije grupe: naprednija koja će voziti do samog vrha Trebevića i sporija koja će voziti kraću i lakšu dionicu do Dobrih voda i Vidikovca, a biciklisti će sami odlučiti gdje će voziti. Iako će svaki učesnik dobiti prospekt s mapom puta cijelu kolonu će obezbjeđivati policija, pratiti služba hitne pomoći, aktivisti Udruženja brdskih biciklista a obezbijeđena je i pratnja terenskog vozila i servisera. Drugi dan vikenda planirana je biciklistička posjeta parku prirode Skakavac.

“Enjoy Sarajevo” ima za cilj afirmaciju prirodnih ljepota i turističkih potencijala Sarajeva i okolnih planina, te povratak Trebeviću kao omiljenom izletištu Sarajlija. Jedan od najboljih načina da se on doživi je posjeta biciklom.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *