Vaginini monolozi u Kriterionu

Iskustva pretočena su u monologe koji su na momente komični, tragični i ponekad kontroverzni

U ponedjeljak, 27. februara 2017. godine, u sarajevskom art-kinu Kriterionu od 20 sati će biti izvedeni predstava VAGININI MONOLOZI.

Predstava se bavi pitanjima i raznolikim iskustvima žena o kojima se rijetko priča. Bazirana je na oko dvije stotine intervjua, koje je autorica i aktivistica Eve Ensler uradila sa ženama iz raznih društvenih, ekonomskih i drugih krugova, a njihova iskustva pretočena su u monologe koji su na momente komični, tragični i ponekad kontroverzni.

Ove godine će sarajevska publika imati priliku pogledati raznovrsne priče žena u organizaciji aktivistkinja i aktivista okupljenih oko Feminističke škole Žarana Papić, akademsko-aktivističkog obrazovnog programa, čiji je cilj da kroz teorijsko-praktične module pruži feminističko obrazovanje o praksama, teorijama i konceptima feminizma potrebnim za stručno i kritičko javno djelovanje. Nastala je 2015. godine kao dio obrazovnog programa Sarajevskog otvorenog centra i okuplja zainsteresovane polaznice/ke koji/e žele znati više o feminizmu kao i potencijalima djelovanja baziranog na feminističkim principima.

VAGININI MONOLOZI se izvode širom svijeta svakog februara u okviru V-DAY kampanje čiji je cilj zaustavljanje nasilje nad ženama i djevojčicama. Ukoliko želite saznati šta bi to vagine rekle da mogu govoriti te zašto su neke vagine ljutite, ne propustite ovogodišnje Vaginine monologe! Sav prihod od predstave je namenjen podršci rada organizacije ‘Sigurna kuća – Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u porodici’ u Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *