Validna Legitimacija promoviše u Pozorištu mladih

Para-svega+para=hvala lijepo, Validna Legitimacija, Sarajevo
Para-svega+para=hvala lijepo, Validna Legitimacija, Sarajevo
Polovinom mjeseca januara će u Sarajevu biti održana promocija novog, trećeg albuma sarajevske atrakcije koju poznajemo pod imenom Validna Legitimacija.

Album nosi naziv “Para-svega+para=hvala lijepo”, a objavljuje ga izdavačka kuća “Gramofon”, kojoj je Validna poklonila povjerenje i za izdanje prethodnog albuma “Mesijanski sindrom”.

Za malobrojne nepoznavatelje izraza Validne Legitimacije, treba napomenuti da je muzika koju troše dinamična kombinacija različitih žanrova i uticaja, a predmet njihovog interesovanja je sve – od lokalnih fenomena do globalnih trendova.

Validna Legitimacija je i ovaj put, sasvim sigurno, pripremila validno iznenađenje za validnu publiku, a singlovi “Coppertone” i “Braco” sa nadolazećeg albuma mogu se čuti ne samo na izvjesnim radio-stanicama nego i vidjeti u video formi na različitim internet adresama.

Okosnicu Validne Legitimacije čini trojac: Džej Dej Kontejner – Elegancy, Dr. Iživljago i MC Ezop, a validna obitelj su: Iscjeljitelj Popović, Ćelava sprEMAčica, Lovac Apolonije, Kvokva Tovarić, Farik Paunovsky, Grizzly Adams, Nadrizubar Zamorano, Lizistrata, Marchela Mekvakvak, Skunk Varan, Šjor Elio Nejazina, Učiji Sise Kleo, MC Blufra, Crvena Minka, PDFkice, Keno, Duke Dukeny i Patrik Svejzi Mekvakvak.

Promocija novog albuma će biti održana u Pozorištu mladih, u petak 14. januara 2011. godine, od 21:30 sati, a više o novom albumu Validne Legitimacije i njihovom umjetničkom konceptu možete saznati na internet stranici validnalegitimacija.ba.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *