Večeras Tri žene u BKC-u

Tri žene (Turska)
Tri žene (Turska)
Kako smo ranije najavili, večeras će u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu biti održan koncert turske grupe “Tri žene”.

Koncert je dio opsežnog projekta “Zlatni putevi” čija treća faza pod nazivom “Tragom Evlije Čelebije” predstavlja turske umjetnike u zemljama kojima je nekad putovao čuveni turski putopisac.

U okviru ove turneje od polovine septembra “Tri žene” su se predstavile u Bugarskoj, Makedoniji, Kosovu, Srbiji, a u nastavku turneje će uslijediti koncerti u Bosni i Hercegovini, gdje će “Tri žene” nastupiti u Sarajevu, Mostaru i Travniku. Nakon BiH, turneja će biti nastavljena koncertima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji i Njemačkoj.

Ovo je samo jedan dio velikog kulturnog projekta pod nazivom “Istanbul – evropska prijestolnica kulture 2010” koji ima cilj predstaviti potencijal kulture Istanbula, važnost interkulturalnog dijaloga, te naglasiti ulogu umjetnika u stvaranju tog dijaloga.

Grupu “Tri žene” čine pjevačice Ozlem Taner, Yasmin Goksu, Imran Turkoglu koje na jedinstven način interpretiraju tradicionalne pjesme Balkana, koje sadržajem i u muzičkom smislu nose veliko bogatstvo. “Tri žene” će pratiti vrsni muzičari na tradicionalnim instrumentima poput kanuna, zurne, tambure, bubnjeva i harmonike.

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *