Vedran Puljić: uzaludna smrt ili pobjeda ludila

Udruženje Akcija Građana, BiHUdruženje Akcija građana poziva građane Sarajeva da danas upute posljednji pozdrav našem sugrađaninu, mladom Vedranu Puljiću koji je stradao od ruku osoba koje su u stanju ubiti bez razmišljanja, koristeći zlu stranu našeg društva koje omogućava da se mogu nekažnjeno gasiti tuđi životi, a da pri tome poraste popularnost ubica.

Tražimo da gradonačelnig Sarajeva ispuni očekivanja glavnog grada i ne dozvoli da nacionalne strasti i šovinizam nadjačaju žrtvu Vedranove mladosti; tražimo da se gradonačelnik Sarajeva sastane sa
gradonačelnikom Širokog Brijega kako bi se spriječilo dalje buktanje retorike koja ne vodi nigdje i koja dovodi smrt mladog Vedrana Puljića do još Većeg apsurda, a nacionalističke bolesnike do zluradog ispunjanja njihovih bolesnih ciljeva.

Tražimo da gradonačelnik Sarajeva zajedno sa gradonačelnikom Širokog Brijega istraju do kraja u insistiraju na detaljnoj i pravednoj istrazi te pomognu u rasvjetjavanju cijelog događaja – od odlaska navijača u Široki Brijeg do njihovog povratka u Sarajevo sa epilogom koji je na žalost odnio život našem sugrađaninu. Tražimo da smrt Vedrana Puljića ne bude uzaludna, već da uz pomoć dva gradonačelnika bude pobjeđena nacionalistička retorika, huliganstvo, rušenje i uništavanje tuđe imovine i javnih dobara, da se jednom i zauvijek prestane pucati u nenoružanog građanina u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine.

Nenaoružani građani BiH stradaju od oružja napadača bez mozga već više od 17 godina, od 1992. godine. Gradonačelniče Sarajeva, vrijeme je da se to prekine, sastanite se sa svojim kolegom iz Širokog Brijega, pokrenite susrete i dva kantonalna premijera, pobijedite to zlo, istražite šta se desilo i ko je kriv i zaključite primirje, potpišite ugovor o nenapadanju, jer narod treba mir i uzajamno uvažavanje.

Sve drugo če učiniti smrt mladog Vedrana Puljića besmislenim, uzaludnim događajem koji hrani bolesne nacionalističke umove za nove “poduhvateâ”.

Udruženje “Akcija Gradjana”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)