Velika ljetna izložba u Kriterionu

Velika ljetna izložba, Kriterion, Sarajevo
Velika ljetna izložba, Kriterion, Sarajevo

U sarajevskom Art-kinu KRITERION u petak 10. augusta 2018. godine je otvorena VELIKA LJETNA IZLOŽBA. Ovo je inicijativa Kriteriona kroz koju se želi promovirati rad mladih afirmisanih, ali i neafirmisanih umjetnika i umjetnica. Ovaj vid izlaganja nije konvencionalan, pa stoga nije određena tema, ograničen likovni izričaj ili medij u kome radovi treba da su realizirani. Među izloženim radovima mogu se pronaći klasični kao što je ulje na platnu, kao i do grafička rješenja i fotografije.

‘Cilj nam je da u vrijeme Sarajevo Film Festivala, kada je posjeta u našem prostoru iznimno brojna, mladi imaju priliku da se predstave svojim radovima. U savremenom svijetu izlaganje u negalerijskim prostorima je uobičajena praksa, tako da će pored galerijskog prostora Kriteriona i zidovi kafe-bara poslužiti kao platforma za Veliku ljetnu izložbu. Danas je veliki jaz između tradicionalne umjetnosti i one koja nastaje u digitalnom izričaju. Kriterion je uvijek bio mjesto u kojem se prate savremeni tokovi, ali i postavljaju novi standardi. Želimo bez ograničenja biti otvoreni za sve izričaje i umjetnike i umjetnice sasvim različitih profila.’, poručuju iz Kriteriona naglašavajući da će izložba biti postavljena sve do 10. septembra 2018. godine.

Kriterion House of Shorts

Art Kino Kriterion će za vrijeme Sarajevo Film Festivala biti domaćin projekcija kratkih filmova. Kriterion House of Shorts će ugostiti mnoge lokalne i internacionalne goste čiji filmovi će biti prikazani, a samim time i mnogobrojnu publiku što vidimo kao priliku da radovi mladih umjetnika i umjetnica budu promovirani na jedinstven i nekonvencionalan način.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *