Veliki Pariz u Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem se protekle sedmice sastao sa delegacijom Grupe prijateljstva Francuska – Bosna i Hercegovina pri Nacionalnoj skupštini Republike Francuske.

Veliki Pariz u Sarajevu

Delegacija je u BiH stigla povodom obilježavanja 15. godišnjice genocida u Srebrenici, te kako bi sa čelnicima Grada Sarajeva razgovarala o projektu „Veliki Pariz”, koji bi se trebao realizirati u našem gradu već od sljedeće godine. Francois Lamy, predsjednik Grupe prijateljstva Francuska – Bosna i Hercegovina istaknuo je kako je delegacija koju predvodi vrlo ponosna da Sarajevu predstavi i ubuduće radi na realizaciji jednog ovako značajnog projekta.

„Suština projekta je u tome da se u Sarajevu svake godine organiziraju susreti evropskih eksperata gradske arhitekture, ali i eksperata iz drugih oblasti. O tome smo već razgovarali sa gradonačelnikom Pariza i drugim zainteresiranim ljudima u Francuskoj koji su dali podršku jednoj ovakvoj ideji.”, rekao je Lamy dodavši kako je namjera Parlamentarne grupe koju vodi da u Sarajevu i Parizu osnuje udruženja putem kojih bi se odvijala koordinacija i saradnja na ovom i drugim projektima.

Gradonačelnik Behmen zdušno je podržao ovaj projekat i zahvalio Grupi prijateljstva Francuska – Bosna i Hercegovina na njegovom iniciranju.

„Kako se radi o jednom vrlo zahtjevnom projektu, koji bi trebao započeti sljedeće godine, već je vrijeme da se bavimo njegovim pripremama. Gradska uprava Grada Sarajeva u punom kapacitetu stoji vam na raspolaganju za buduće aktivnosti u okviru ovog projekta.”, zaključio je Behmen.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *