Veselin Masleša vraćen na Trg oslobođenja

Tokom opsade Sarajeva, biste su zajedno sa drugim vrijednim kulturno-historijskim i muzejskim zbirkama i fundusima, bile sklonjene u sigurnije podrumske prostore i skloništa

Veselin Masleša vraćen Sarajlijama

U petak, 10. juna 2011. godine, svečano je obilježeno vraćanje biste antifašiste, narodnog heroja i književnika Veselina Masleše na sarajevski Trg oslobođenja.

“Prošle godine smo vratili biste književnika Petra Kočića, Hamze Hume i dr. Jovana Kršića u mali park preko puta zgrade Predsjedništva, kao i biste Hasana Kikića i Save Skarića Zembilja u Veliki park. Ove godine planiramo postaviti nove biste bh. književnih veličina: Izeta Kike Sarajlića, Derviša Sušića i Ćamila Sijarića u mali park preko puta zgrade Predsjedništva.”, najavio je gradonačelnik Behmen.

Tokom opsade Sarajeva, biste su zajedno sa drugim vrijednim kulturno-historijskim i muzejskim zbirkama i fundusima, bile sklonjene u sigurnije podrumske prostore i skloništa. Grad Sarajevo je 2010. godine konačno pokrenuo aktivnosti vraćanja bista bh. književnika i kulturnih stvaralaca na predratne lokacije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *