Video: Amar Osim na klupi Željezničara

Jučer je u Plavom salonu održana press konferencija na kojoj je predstavljeno predsjedništvo koje broji 23 člana od toga 7 članova izvršnog odbora.

press u Plavom salonu

Kako se i najavljivalo proteklih dan, mjesto šefa stručnog štaba, odnosno glavnog menadžera kluba preuzet će Amar Osim.

“Amar Osim će imati sve ovlasti što se tiču tima i stručnog štaba. On će sam birati svoje saradnike, moguća pojačanja, a obratit će i veću pažnju na Omladiski pogon. Sve će to biti u njegovoj moći. Osim će od sutra biti na dispoziciji medijma, pa ćete od njega dobiti više informacija ko bi mogao ostati, ko otići, kad je prozivka…”, kazao je novi Predsjednik Željezničara Sabahudin Žujo, koji je je dodao da je Milomir Odović jedan od kandidata za Osimovog asistenta.

Novi Predsjednik plavih istakao je da će od prvog sljedećeg mjeseca napraviti pregled svih financijskih potraživanja, odnosno dugova kluba, te da će što prije stupiti u rješavanje tog problema. Žujo se osvrnuo i na priče oko privatizacije kluba.

“Za sada me to ne interesuje. Na prvom mjestu mi je rezultat, jedino ćemo time vratiti gledaoce na stadion kao i sponzore. Još uvijek smo u pregovorima sa generalnim sponzorom, kao i osiguranju novca za moguća pojačanja, zaostale plate sadašnjem igračkom kadru i pripreme kluba. Ono što posebno moram podcrtati jeste da se više niko nema pravo uplitat organiziranje ekipe. Sigurno neće više biti dovođenja sumnjivih igrača. To je strogo zabranjeno”, kategoričan je Žujo.

Na upit kolege novinara šta će bit sa pozicijama direktora i sportskog direktora, Žujo je odgovorio da će sa njima biti obavljeni dodatni razgovori.

“Ne znam koja je uloga sportskog direktora. Jel za dovođenje i skautiranje igrača? Pošto će Amar imati to zaduženje onda nam to mjesto i nije potrebno. Sa Samirom Ahmetbegovićem još moram razgovarati, on je na odmoru, ali direktor ne smije biti volonter, mora biti zaposlen čovjek, sa platom, pristupom računu kluba…”, kazao je Žujo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *