Video igra snajperanja po Sarajevu

Tema video-igrice “Ghost Warrior 2”, koja treba da se pojavi u augustu 2012. godine, snajpersko je gađanje po Sarajevu.

Operacija Arhanđeo: Sve što vam je potrebno je jedan precizan pogodak
Operacija Arhanđeo: Sve što vam je potrebno je jedan precizan pogodak

U traileru za “Ghost Warrior 2 – The Sarajevo Urban Combat”, koji je najavljen na internetu, između ostalog, prikazuje djecu koju majke ljuljaju na ljuljaškama u parku, a oko njih su srušene zgrade i zapaljeni automobili.

Trailer počinje natpisom “Operacija Arhanđeo, Sarajevo, Bosna, 14. april 1993. godine”. Potom se vide srušene zgrade kojima je i ona u kojoj se danas nalazi Vijeće ministara BiH.

Sarajevo na meti u video igrici Ghost Warrior 2 - The Sarajevo Urban Combat
Sarajevo na meti u video igrici Ghost Warrior 2 - The Sarajevo Urban Combat

Svuda okolo je vatra i vojnici što snajperima gađaju ciljeve koji nisu precizno prikazani, pa se ne može reći o kakvim se metama radi, niti se navodi nacionalnost snajperista. Igrica je zabranjena za mlađe od 18 godina.

U parku pored djece na ljuljaškama, čuje se pucanj ali se ne vidi šta se dešava jer se scena mijenja. Odmah zatim se čuje naredba da se “po svaku cijenu eliminiše neprijateljska jedinica”, a nakon toga su prikazane scene uličnih borbi, kao i scene u kojima glavni junak ubija uniformisane ljude i čuje se glas: “Sve što vam je potrebno je jedan precizan pogodak.”

Operacija Arhanđeo, snajperanje po Sarajevu
Operacija Arhanđeo, snajperanje po Sarajevu

U prikazu igrice se kaže: “Igrica vas vodi u nove i još uzbudljivije visine nego njen najbolje prodavani prethodnik “Ghost Warrior 1”. “Ghost Warrior 2” je grafički fantastičan i još izazovniji dok još jednom postajete dio snajperske jedinice za specijalne operacije i ubijate neprijatelje”.

Sniper Ghost Warrior 2 - Sarajevo (Bosnia) Urban Combat Trailer HD

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

2 Odgovori na “Video igra snajperanja po Sarajevu”

  1. Ovo bi trebalo biti zakonom zabranjeno. Zar nije dovoljno sto su onoliki ljudi pobijeni nego jos treba nastaviti ubijanje i na igrama. Nevjerovatno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *