Video: Promocija izložbe Brace Dimitrijevića – Future Post History

Za potrebe zvaničnog promotivnog programa Venecijanskog bijenala, Ars Aevi je u saradnji sa umjetnikom Bracom Dimitrijevićem i suradnikom za video produkciju Redžinaldom Šimekom, producirao promotivni najavni video u trajanju od dvije minute, kojim je predstavljena izložba Future Post History u programu 53. venecijanskog bijenala.

Promotivni video za izložbu Braco Dimitrijević: Future Post History

Nakon gotovo mjesec dana aktivnog rada na produkciji djela Brace Dimitrijevića koja će biti predstavljena na ovogodišnjem Bijenalu u Veneciji u Muzeju moderne umjetnosti Ca’ Pesaro i na fasadi gradske Vijećnice Ca’ Pesaro, tim Ars Aevi radi na pripremi i distribuciji promotivnih materijala i publikacija za ovogodišnje učešće na Bijenalu. Prošle sedmice je u okviru promotivnog programa Venecijanskog bijenala za izložbe u zvaničnoj selekciji proizveden video Braco Dimitrijević: Future Post History u koji su inkorporirani radovi koji će biti predstavljeni na bijenalskoj izložbi: Slučajni prolaznik kojeg sam sreo u Veneciji u 11.35, instalacija Sailing to Post History, video Century behind Me – One Second of Post Historic Times, kao i film o Braci Dimitrijeviću: „Louvre is my studio, street is my museum” (2008) koji je režirala Gordana Brzović.

Promotivni video:

I dalje možete učestvovati u kreiranju instalacije Brace Dimitrijevića Sailing to Post History te na taj način, kao „slučajni učesnici” dati svoj doprinos u predstavljanju bosanskohercegovačke suvremene umjetnosti na Venecijanskom bijenalu doniranjem jednog para svojih cipela. Cipele se mogu donijeti u Art Depo Ars Aevi, svaki dan do 22. maja.

Izložba Future Post History bit će otvorena za posjetitelje od 6. juna do 22. novembra tekuće godine, a specijalno predotvaranje je predviđeno za 4. juni od 15 do 20 sati u Muzeju moderne umjetnosti Ca’ Pesaro.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *