Video: Svako u svom svijetu

predstavljanje pjesme Munja i Grom (Sarajevo, 14. mart 2010)Večeras je predstavljena dugo najavljivana bosanskohercegovačka pjesma predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu u Oslu.

U očajnom programu koji je najavljivan kao “nešto sasvim drugačije” gledaoci su tokom nešto više od 90 minuta bili mrcvareni do krajnjih granica izuzetno dosadnim pridodatim voditeljskim trojcem jedne od najlošijih emisija BHT – NakedTV. Mislili smo da nema gore od Kukrića. Ima.

Tonska proba po svoj prilici nije odrađena obzirom da je direktan prenos protekao u izuzetno lošem zvuku, publiku se tjeralo da aplaudira, a jedna od najopskurnijih stvari nas je dočekala već na početku kada su tri vječita prateća vokala BHT-a, a redovno Eurosong predstavnika, otpjevala pjesmu “Mama Mia” nekad megapopularne švedske pop grupe ABBA. Srećom pa znamo pomenute ljepotice iz BHT zabavno-muzičkih programa te je sumnja da li se zaista radi o bosanskohercegovačkom, a ne švedskom izboru bila nešto manja.

Bilo je i komšijskih pjesama, i evropskih, i reklama. Ipak, već odavno naviknuti na nekvalitet i podobro izmrcvareni dočekasmo izvođenje pjesme Dine Šarana. Iako se radi o takmičenju pop limunada, niko ko poznaje rad Dine Šarana nije sumnjao u kvalitetu pjesme koja kroz cijeli tekst nosi i jasnu poruku. Vukašin Brajić ju je pokušao otpjevati energično ali bez pretjeranog uspjeha. Od jezičkog lapsusa (“reč samo još riječ”) ne treba praviti aferu. Ipak momak živi u susjednoj Srbiji, a kako reče “voli Bosnu jer ipak su mu tu svi sahranjeni”.

Šta je bilo sa već na početku svezanima Kukrićem i Čengićkom, neizbježnim voditeljima svake zabave na BHT, ne zna se. Nek im neko odnese vode i odveže jer valja im usplahirenima kakvi znaju biti (posebno Kukrić) izvještavati iz Osla, 25. maja 2010. godine u prvoj pulufinalnoj večeri. Ili će poslati ove tri “zvijezde” NakedTV šoua?

Sretno Vukašine.

piše: Nermin Čengić

Munja i grom
autor: Dino Šaran
izvodi: Vukašin Brajić

Riječ, još samo riječ
Ti ćeš otići do kraja
Ja ću izaći iz stana

Bijes, ostaje bijes
I ne čini mi se da smo
Jedno drugom bolja strana
Ovih dana

Nek otopi se led sa usana
Da l’ iko zna za red u srcima
Za ruke drže se munja i grom
oduvijek zajedno

Suša je svud
Al tijela koja isto dišu
Mogu prizvati tu kišu

San za novi dan
Nek nas opere od grijeha
I nek odnese ih rijeka

Nek otopi se led sa usana
Da l’ iko zna za red u srcima
Za ruke drže se munja i grom
oduvijek zajedno

Riječ, još samo riječ
I sve će otići do kraja
I svi će izaći

vezano:
Došlo vrijeme da se u Evropu krene
Vukašin i Dino u borbi za Eurosong

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Jedan odgovor na “Video: Svako u svom svijetu”

  1. Interesuje me kako bi Dino otpjevao svoju pjesmu. Siguran sam da bi zvucala mnogo bolje nego gore predstavljena izvedba. Iako je Dino napisao tekst, pjesma mi se nimalo ne svidja. Izgleda mi kao da je pisao nasilu. Nadam se da za Stuke cuva bolje pjesme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *