Vijeće roditelja podržava odluke Kantona

djecaVijeće roditelja JU Djeca Sarajeva u potpunosti podržava inicijativu Vlade KS za produženje mandata v.d. članova UO JU Djeca Sarajeva, a u cilju okončanja konkursne procedure za izbor novog direktora ustanove.

Iako Vijeće roditelja već duže vremena insistira na sprovođenju zakonske procedure raspisivanja konkursa za Upravni i Nadzorni odbor ustanove, u ovom slučaju to bi samo dovelo do daljnjeg razvlačenja procedura i konačnog rješenja pitanja JU Djeca Sarajeva.

Naglašavamo da je VR-a biranje v.d. članova UO ranije bilo sugerisano od strane Ministarstva za obrazovanje i nauku KS, te smatramo korektnim da se na ovaj način praktično riješe pitanja koja su već godinama na čekanju.

Imajući u vidu da su se naši stavovi i prijedlozi potpuno marginalizirali u prošlosti, te na osnovu činjenice da postoji potpuno netransparentno upravljanje JU od strane aktuelnog menadžmenta, uvjereni smo da će aktuelni v.d. sastav UO izabrati najadekvatnijeg kandidata koji će unaprijediti trenutnu atmosferu u JU.

Još jednom isticemo da do današnjeg dana nije urađeno ništa vezano za naše brojne zahtjeve a koji se, između ostalog, odnose i na provjeravanje navoda o postojanju straha od posljedica konfrontacije sa managementom, reviziju procedura zapošljavanja u JU, finansijsku reviziju, kanalisanje materijalnih donacija, reviziju procedura nabavke, osiguranje djece tokom boravka u ustanovi…

Posljednja dešavanja oko ukidanja produženog boravka samo su uvećala nezadovoljstvo roditelja i smatramo da za sve ove propuste aktuelni menadžment i resorno Ministarstvo moraju snositi odgovornost.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *