Više pitke vode za naselja Bojnik i Dobroševići

Infrastruktura vodosnadbjevanja
Infrastruktura vodosnadbjevanja
U cilju kvalitenijeg snadbjevanja pitkom vodom građana mjesne zajednice “Dobroševići”, a u okviru realizacije kapitalnih projekata, sarajevska opština Novi Grad Sarajevo i ove godine nastavlja izgradnju infrastrukture vodosnadbjevanja gornjih dijelova naselja u obuhvatu Regulacionog plana Bojnik – Dobroševići.

Trenutno se izvode građevinski radovi na izgradnji rezervoara “Donji Mihaljevići” koji je dio vodovodnog sistema Dobroševići – Bojnik, sa transportom vode iz pravca Bačevo – Stup, a u perspektivi sa planiranog rezervoara Blažuj.

Radovi se izvode na lokalitetu brda iznad naselja Mihaljevići sa desne strane lokalnog puta na visini 622 metra nadmorske visine. Rezervoar će obuhvatati dvije zasebne rezervoarske komore sa zajedničkom šiber – zatvaračkom komorom, zapremine 2×2000 kubnih metara.

Radovi bi trebali biti završeni u roku od tri mjeseca, nakon čega će se građani u gornjim dijelovima naselja Bojnik – Dobroševići ispod 622 metra nadmorske visine moći uredno snadbjevati vodom sa gradskog vodovoda.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *