Vlada Kantona utvrdila nacrt budžeta od 734 miliona

Besim MehmedićNa petoj sjednici, Vlada Kantona Sarajevo je utvrdila Nacrt Budžeta Kantona Sarajevo za 2009 godinu u iznosu od 734 miliona konvertibilnih maraka.

Od ovih sredstava planirano ja da 20 milion KM bude utrošene za izmirivanje finansijskih obaveza iz 2008. godine.

Nacrt Budžeta će se, nakon provedene skupštine procedure, naći pred poslanicima Skupštine Kantona Sarajevo 3. marta 2009. godine kada treba biti održana 30. sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

Uz utvrđeni Nacrt Budžeta, Vlada je utvrdila i Nacrt Zakona o izvršavanju Budžeta za 2009. godinu kao i zaključke kojim se zadužuju ministarstva koja ostvaruju vlasitite prihode i resorna ministarstva čije potrošačke jedinice ostvaruju vlastite prihode da Ministarstvu finansija KS podnesu na mišljenje prijedloga o korištenju vlastitih prihoda za plaće i naknade zaposlenih.

Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo dobilo je zaduženje da pripremi informaciju o ukupnim i vlastitim prihodima visokoškolskih ustanova. U saradnji sa Ministarstvom finansija KS, Ministarstvo obrazovanja i nauke treba da pripremi prijedlog Kriterija za sticanje i raspodjelu vlastitih prihoda budžetskih korisnika iz svoje nadležnosti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *