Vlatko Stefanovski Trio stiže u Sarajevo

Za sve ljubitelje jedne od najvećih muzičkih zvijezda bivše Jugoslavije i jednog od najznačajnijih gitarista posljednjih pola vijeka stiže sjajna vijest iz Coloseum Cluba, gdje ce u subotu, 12. marta 2016. godine od 22 sata nastupiti VLATKO STEFANOVSKI TRIO.

Vlatko Stefanovski Trio
Vlatko Stefanovski Trio

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza na našim prostorima, Vlatko Stefanovski je ogromnu slavu i kultni status stekao tokom posljednje dvije decenije prošlog vijeka sa legendarnom grupom LEB I SOL, s kojima je uspio stvoriti izvanrednu fuziju tradicionalne makedonske i rock muzike.
U svojoj bogatoj karijeri Stefanovski se dokazao kao jedan od vrhunskih majstora gitare, na svojim se nastupima publici iznova predstavljajući vladarom kreiranja kombinacije žanrova i melodija koje sadrže stilove etno i ambijentalne muzike te klasičnog bluesa.
Na jednom mjestu i u jednoj noći doživite fuziju nekih od najljepših makedonskih narodnih pjesama, laganog bluesa i najpoznatijih rock pjesama domaće scene, u subotu, 12. marta 2016. godine od 22 sata u Coloseum clubu (Skenderija).

Vlatko Stefanovski Trio: Mаkedonsko devojče & Tri boje zvuka

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *