Volontiraj – kreditiraj 2010

Volontiraj-kreditiraj
Volontiraj-kreditiraj
Već četvrtu godinu zaredom Udruženje Infohouse realizuje projekt Volontiraj – kreditiraj.

Za 2010. godinu planirana je implementacija projekta u 55 gradova na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, a to znači da će oko minimalno 129, a maksimalno 209 srednjih škola sudjelovati u projektu, što je oko 4 000 sudionika.

Cilj projekta je pružiti priliku mladima da u radnoj sredini steknu nova iskustva koja će biti od praktičnog značaja u njihovoj profesionalnoj budućnosti, zarade novac i odluče o raspodjeli sredstava, što će razviti njihovu odgovornost i brigu za druge.

“Do sad imamo 74 tvrtke koje su se oglasile da zaposle 288 srednjoškolca. Javljaju se kako državne, tako i privatne tvrtke poput Gradske uprave Banja Luka, Toplane B.L, Tuš-trade Bihać, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta iz Mostara, KJKP Pokop Sarajevo, Općinski sud Sarajevo, Opšta bolnica Sveti Vračevi iz Bijeljine itd. Imamo 120 srednjih škola iz 51.grada. devet donatora i 17 partnerskih organizacija”, saopćeno je iz Infohousa.

U svakom gradu u rujnu organizovat će se se radionice za učenike, na kojima će učenici iz svake škole dobiti znanja iz Projekt menadžmenta, volonterizma i timskog rada. Na svakoj radionici biće predstavnici iz svih srednjih škola, a radionice će voditi treneri iz Udruženja Infohouse.

Krajem rujna učenici bi zajedno sa svojim Vijećem/Savjetom učenika odlučili iz koje od navedenih oblasti žele napisati projeat i pripremiti prezentaciju svoje škole za Sajam kreditiranja koji će se održati nakon Socijalnog dana.

Projekt Volontiraj – kreditiraj 2009 čiji je cilj bio pružiti mladima u 20 bh. gradova da steknu nova poslovna, edukativna i socijalna iskustva, uspio je ne samo ispuniti očekivane rezultate već ih i premašiti.

Uspio je u 2009. godini, unatoč svim problemima koji su pogodili cijeli svijet pa i BiH, zadržati status najveće volonterske akcije, te se predstavio pod sloganom “ekstremni volonterizamâ”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *