Volontiraj-kreditiraj u cijeloj Bosni i Hercegovini

Volontiraj-kreditiraj“Ekstremni volonterizam” je slogan pod kojim je “Udruženje Infohouse” danas u Bijeljini krenulo sa promocijom projekta Volontiraj-kreditiraj u kojem učestvuje 20 gradova, 98 srednjih škola i 1'900 učenika.

Promocija se sastoji od uličnih akcija sa prigodnom nagradnom igrom za građane, zatim sastanaka sa privrednicima i donatorima u privrednim komorama nekoliko bosanskohercegovačkih gradova.

Projekat “Volontiraj-kreditiraj” pruža priliku mladim ljudima da stupe u kontakt sa potencijalnim poslodavcima iz poslovnog svijeta, vladinih institucija i nevladinih organizacija, a firmama daje šansu da iskažu svoju društvenu odgovornost i pomognu mladima da nauče cijeniti posao i rad.

Infohouse je projekat “Volontiraj-kreditiraj” pokrenuo prije dvije godine, a ove godine je, zahvaljujući velikom broju zainteresovanih učenika, proširen na Banju Luku, Livno, Bihać, Ljubuški, Bijeljinu, Posušje, Brčko, Prijedor, Čapljinu, Sarajevo, Grude, Srebrenicu, Hadžiće, Široki Brijeg, Istočno Sarajevo, Tuzlu, Janju, Ugljevik, Mostar i Zenicu.

“Udruženje Infohous” očekuje podršku više od 500 firmi, institucija i nevladinih organizacija koje će mladima pružiti priliku da steknu radna iskustva, zarade dnevnice i nauče kako ih raspodijeliti.

Programi će se održavati prema sljedećem rasporedu
11.06. Bijeljina
12.06. Brčko
16.06. Banja Luka
17.06. Bihać
23.06. Zenica
26.06. Sarajevo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

2 Odgovori na “Volontiraj-kreditiraj u cijeloj Bosni i Hercegovini”

  1. ako me mozete obavijestiti za audiciju za film koja se odrzava do 11.03. pijavila bih se,ali ne mogu da nadjem nista o tome a cula sam u medijima najavu.Unaprijed Hvala

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *